Større åbenhed

2021-04-28

På mødet i Social- og Sundhedsudvalget den 21. april 2021 var et af punkterne på dagsordenen, at udvalget skulle drøfte og tage stilling til, om der skulle være større åbenhed i forhold til referaterne fra udvalgsmøderne.

Det forholder sig nemlig sådan, at der i forhold til referaterne fra møderne i Kommunalbestyrelsen er et krav om åbenhed omkring også de lukkede punkter på dagsordenen. Det efterlever vi naturligvis i Brøndby Kommune. Der er dog ikke krav om samme åbenhed i forhold til udvalgsmøderne. Det kan synes mærkeligt. 

Derfor skulle alle udvalg på deres respektive møde den 21. april 2021 tage stilling til om udvalgets referater incl. de lukkede punkter, skulle offentliggøres. Selvfølgelig med den begrænsning, der ligger i, at der kan være personfølsomme punkter, som det ikke er lovligt at offentliggøre. 

Det var en fornøjelse med et udvalg, der ikke rystede på hånden overhovedet og omkring hele bordet var enig i, at selvfølgelig kunne vi tiltræde, at der var større åbenhed omkring udvalgets referater.

Nu står kun tilbage at få punktet bragt videre til behandling i Kommunalbestyrelsen, men det må være en form sag, når vi alle er så enige i det fornuftige i den løsning. Derefter skal der bare rettes lidt til i forhold til vores styrelsesvedtægt. Så skulle den ged vist være barberet - som nogen siger....